Доступність посилання

ТОП новини

У Харкові суддя покарав активіста за пісню про Путіна


Сьогодні Дзержинський районний суд Харкова присудив активісту організації «Громадська варта», одному із ведучих харківського Євромайдану Валентину Бистриченко п’ятдесят годин виправних робіт на комунальних підприємствах за те, що на площі Свободи співав відому пісню про президента Росії Володимира Путіна.

«Мене і ще двох активістів суд вирішив покарати за те, що ми голосно виголошували «Путін-х**ло». Суддя Лозюк повністю прибрав політичний момент і покарав за хуліганство в громадському місці. Я ж у поясненні протоколу чітко зазначив, що голосно вигукуючи «Путін-х**ло» я висловлював громадянську позицію щодо того, що Путін фінансує тероризм, постачає до України важку зброю», – заявив Валентин Бистриченко Радіо Свобода. За його словами, він і його товариші не збираються працювати на комунальних підприємствах.

Найближчим часом активісти планують оскаржувати постанову суду. Зараз активісти разом із філологами розбираються в тому, чи є слово «х**ло» нецензурним.

Кореспондент Радіо Свобода був очевидцем того, як у вівторок 24 червня активісти «Громадської варти» прийшли до проросійськи налаштованих мітингувальникі і почали їм співати рядки про Путіна. Міліція склала адмінпротокол на трьох активістів за «дрібне хуліганство».

У прес-службі Харківського обласного управління МВС підтвердили, що Бистриченка з двома активістами покарали за нецензурні кричалки.

XS
SM
MD
LG