Доступність посилання

ТОП новини

Харків: бізнесмени збирають кошти на медобладнання і меблі для військового шпиталю


Благодійники передали спеціальні ліжка для поранених в АТО
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:44 0:00

Сьогодні Військово-медичному клінічному центру Північного регіону, що базується в Харкові благодійники передали двадцять нових функціональних ліжок КФ-2.

«Ліжка КФ-2 ідеально підходять для лікування поранених і з переломами. Вони відмінно витримують великі навантаження, більше ста кілограмів, а їхня довжина (2,2 метри) підходить для найвищих хлопців. Багато солдатів довго лежать в госпіталі. Наприклад, термін лікування вогнепального перелому – близько 90 днів. Важливо, щоб весь цей час пацієнт лежав і зручно, і правильно для загоєння, змінюючи положення тіла без різких рухів», – розповіла координатор волонтерських груп військових шпиталів help-army Вікторія Мілютіна.

Вартість одного такого ліжка – шість тисяч гривень. Їх виготовили у короткі терміни на Дніпропетровському заводі медичного обладнання.

За словами співзасновника благодійного фонду «Мир і порядок» Всеволода Кожемяко, у Харкові на потреби учасників АТО жертвують переважно представники середнього бізнесу.

«Середній і великий регіональний бізнес долучається до наших благодійних кампаній. Я вважаю, що люди які розбудовують свої компанії за цінностями прийнятими в усьому світі стандартами, вони й у принципі і беруть участь у проектах допомоги військовим. Їм не потрібні відкати, перекати тощо», – наголосив керівник компанії «Агротрейд» Всеволод Кожемяко. Він розповів, що вирішив координувати зусилля харківських підприємців і компаній, що бажали допомагати військовослужбовцям у зоні АТО, як тільки в Україні почалося військове протистояння.

Окрім ліжок у перший тиждень липня харківському військовому шпиталю передадуть ще й чотири каталки для поранених. Незабаром благодійники з фонду «Мир і порядок» планують закупити медичні інструменти для проведення операцій.

Як повідомив начальник військово-медичного клінічного центру північного регіону, полковник медичної служби Віктор Поліщук,

шпиталю потрібні апарати вентиляції легень. За його словами, потрібні меблі, і з 500 спеціальних ліжок половину потрібно замінити.

XS
SM
MD
LG