Доступність посилання

ТОП новини

Донецька «Ізоляція» просить притулок у Києві


Донецька «Ізоляція» просить прихисток у Києві
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:43 0:00

Донецька фундація «Платформа культурних ініціатив «Ізоляція», приміщення якої захопили представники угруповання «ДНР», просить приміщення для продовження своєї роботи у Києві.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, сьогодні співробітники фонду, київські художники і донецькі біженці пікетували адміністрацію президента. Перед входом встановили арт-блок-пост з пінопласту, а на мокрих плитах виклали розфарбовані плакати ручної роботи.

«Голос Донбасу завжди намагаються виставити у вигляді моноіндустрії, шахтарів, а у нас там велика кількість інтелектуальної молоді й інших людей, які думають інакше», – заявила засновниця «Ізоляції» Любов Михайлова. За її словами, зараз на території фонду, колишнього заводу ізоляційних матеріалів, сидять снайпери і чеченські бойовики батальйону «Восток».

«Ми вчора були на відкритті виставки донецьких художників, яку влаштувала «Ізоляція» тут, у Києві, і тому вирішили прийти сьогодні підтримати їх», – розповідають студентки Києво-Могилянської академії Марія і Оксана.

«Було б приємно уявити, що «ДНР» – це тимчасовий перформанс, який закінчиться, і ми про нього забудемо, але я вважаю, що влада має допомогти фонду», – говорить київська художниця Дар’я Кольцова.

За півгодини безперервного дощу більшість плакатів втратили чіткість і стали нагадувати великий малюнок у стилі абстракціонізму. Не розмок лише один із написом: «Давайте говорити про культуру».

XS
SM
MD
LG