Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики захопили військову частину в Донецьку і взяли в полон командира


У Донецьку бойовики захопили військову частину Національної гвардії. Як мовиться в повідомленні на сайті Нацгвардії, це сталося після майже семи годин бою між особовим складом конвойного батальйону військової частини Національної гвардії України 3004 й озброєними бойовиками.

«Боєзапас, який був у військових, був повністю використаний. В результаті чого, з великим супротивом з боку військовослужбовців, територія частини була захоплена озброєними терористами», ­– мовиться в повідомленні.

Командир батальйону наразі перебуває у полоні, особовий склад батальйону перемістили в іншу військову частину з метою збереження життя бійців, заявили в Нацгвардії.

Штурм, який почався пізно ввечері в четвер, був уже третім за цей день, коли теоретично діяло припинення вогню, повідомляла раніше Нацгвардія.

Командувач Національної гвардії Степан Полторак заявляв раніше в четвер, що у зв’язку з попередніми нападами на згадану частину в Донецьку «наказує в разі подальшої ескалації конфлікту і спробі нападу на територію військового містечка дати гідну відповідь злочинцям».

Силовики не пояснили, чому інші силові структури не прийшли на допомогу.

За даними, які наводило раніше Міністерство закордонних справ, іще до початку цього нападу, станом на день у четвер, із моменту одностороннього проголошення режиму незастосування сили українськими силовиками було зафіксовано 59 випадків його порушення з боку проросійських і російських бойовиків, унаслідок цих нападів загинуло на той час 18 військовослужбовців.

Президент Петро Порошенко за своїм мирним планом оголосив минулої п’ятниці одностороннє припинення вогню. Деякі лідери сепаратистів, що діють на частинах територій Донецької і Луганської областей, заявляли, що підтримують його. Попри це, напади на українських силовиків тривають постійно. Українські військовики, як було заявлено офіційно, мали відкривати вогонь тільки у відповідь на напади.

XS
SM
MD
LG