Доступність посилання

ТОП новини

На Луганщині бойовики продовжують укріплювати свої позиції на околицях


Інга Кірік

Луганськ – На Луганщині бойовики продовжують укріплювати свої позиції на околицях обласного центру. На луганському залізничному вокзалі навіть змінився графік руху приміських поїздів, а в міській поліклініці №10 продовжує працювати центр медико-психологічної допомоги для жителів регіону.

Ввечері 25-го червня на «прохання» бойовиків провайдер «Луганські домашні мережі» відключив усі веб-камери в місті. Жителі Кам'янобрідського району повідомляли, що в цей час бойовики проводили передислокацію військової техніки (4 танків і 7 броньованих автомобілів) з Луганська в напрямку селища Металіст. Сьогодні зранку камери вже відновили свою роботу.

Крім того, барикади укріпили перед блокпостом в селищі Ювілейному, куди завезли будівельне сміття і бетонні блоки. Виїхати або заїхати в Луганськ через цей блокпост неможливо. Цікаво, що крім символіки угруповання «ЛНР», над блокпостом розміщені прапори Росії і ЛДПР – партії Володимира Жириновського.

Також бойовики облаштували свої позиції неподалік від селища Миколаївка (Станично-Луганський район). На височинах вздовж Сіверського Донця вони зміцнюють вогневі позиції. Крім того, на височинах недалеко від дач біля Миколаївки в лісопосадці кілька днів працює екскаватор, бойовики риють траншеї для вогневих позицій, готуючись до бою у Станиці.

Напередодні в Донецьку, в ході засідання так званого «парламенту» союзу угруповань «ДНР» і «ЛНР», сепаратисти обрали своїм головою позбавленого депутатської недоторканності Олега Царьова відносно якого прокуратура відкрила кілька кримінальних проваджень за заклики до сепаратизму.

Потік біженців з небезпечного регіону не припиняється

Як повідомив прес-секретар Донецької залізниці Володимир Сєліванов, пасажирські потяги дальнього сполучення курсують за всіма напрямками згідно з розкладом. Зокрема, без проблем можна виїхати до Києва, Сімферополя, Одеси і Москви. Крім того, у зв’язку з великим пасажиропотоком до 1-го липня продовжено курсування додаткового потяга до столиці. Тобто наразі з Луганська на Київ відправляються чотири поїзди. Втім, Володимир Сєліванов наголосив, що змін зазнав розклад потягів приміського сполучення. Зокрема, рух обмежено залізничною станцією Кондрашівська-Нова та у сторону міста Попасна. У зв’язку зі збільшенням пасажиропотоку працюють також нічні каси. За добу замість норми у 400 чоловік касири обслуговують не менше 550 людей.

Луганчанам пропонують безкоштовну медико-психологічну допомогу

В Луганську на базі 10 поліклініки вже майже два тижні працює центр медико-психологічної допомоги. Тут абсолютно безкоштовно психотерапевт та психологи надають допомогу всім, хто стикнувся з психічними проблемами або не зміг оговтатись після стресових ситуацій. Головний лікар поліклініки Степан Шведюк каже, що зараз чимало людей живуть у постійному страху та паніці. Крім того, нерідко зустрічається і синдром так званого «постійного пошуку інформації». Люди збирають усі плітки і з успіхом їх поширюють. Хтось навіть записується на прийом, висиджує довгу чергу і задає одне єдине запитання: «Де тут найближче бомбосховище?».

Замість того, щоб нагнітати атмосферу та панікувати, Степан Шведюк радить дотримуватися елементарних правил безпеки та за необхідності звертатися за допомогою до фахівців. Зробити це можна як безпосередньо в 10-й поліклініці, так і за телефоном: 47-22-86. Питання медикам також можна ставити онлайн на сайті установи.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG