Доступність посилання

ТОП новини

Українські військові отримають допомогу – посол США


Джеффрі Пайєтт, посол США в Україні
Джеффрі Пайєтт, посол США в Україні

Найближчими днями до України надійдуть 2000 сучасних бронежилетів, які відразу спрямують у зону проведення антитерористичної операції. Це частина допомоги Сполучених Штатів на переозброєння та реформування українського війська. Раніше для потреб армії Київ отримав сухі пайки та медичні препарати.

Про це у четвер в Києві під час відвідання військового госпіталю розповів посол США в Україні Джефрі Пайєт. Дипломат також назвав недостатніми кроки Росії щодо деескалації конфлікту в Донбасі.

«Ми дуже сподіваємося, що Росія зробить подальші кроки. Рішення Ради Федерації про скасування дозволу на використання російських військових сил в Україні – це крок вперед. Але це лише один крок, і до того ж це рішення може бути швидко скасоване. Я думаю, що критична вимога – повага до непорушності визнаних міжнародною спільнотою кордонів України. Це означає – через кордон не повинні рухатися танки, переносні ракетні комплекси та інша зброя. Ми переконані, що Росія має вирішальний вплив на позицію сепаратистів у питанні звільнення заручників, припинення військових дій та участі в демократичному процесі в Україні.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG