Доступність посилання

ТОП новини

ЄС закликає сторони конфлікту на сході України до виконання мирного плану Порошенка


Петро Порошенко, 27 червня 2014 року
Петро Порошенко, 27 червня 2014 року

Європейська рада закликала всі сторони конфлікту в Україні виконувати мирний план президента Петра Порошенка з врегулювання ситуації на сході. Про це йдеться у відповідній заяві цієї організації.

«Європейська рада шкодує, що режим припинення вогню, якого дотримується українська влада, не привів до повного припинення військових дій. Тому рада закликає всі сторони бути відданими виконанню мирного плану», – наголосили у ЄС.

Європейська рада закликала Росію використати свій вплив на незаконні збройні угруповання й припинити постачання зброї і переправлення бойовиків через кордон.

У ЄС нагадали, що не визнають анексію Криму, а тому зокрема вітають рішення Єврокомісії заборонити імпорт тих товарів із Криму та Севастополя, у яких немає українського сертифіката.

«Європейська рада нагадує, що Єврокомісія, Європейська служба у зовнішніх справах та країни-члени провели підготовчу роботу з можливих цілеспрямованих заходів для того, щоб можна було здійснити подальші кроки у разі, якщо події на сході України цього потребуватимуть», – йдеться у висновках.

У пʼятницю, 27 червня, Євросоюз підписав із Україною, а також Грузією і Молдовою угоди про асоціацію.

Термін припинення вогню, оголошеного на сході України президентом Петром Порошенком, спливає о 22:00 27 червня.

XS
SM
MD
LG