Доступність посилання

ТОП новини

У Києві з редакції газети «Вєсті» зірвали прапор


У Києві з редакції газети «Вєсті» зірвали прапор
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:41 0:00

Кількасот киян пікетували редакцію газети «Вєсті», повідомляє кореспондент Радіо Свобода. У тому ж сквері видання проводило власну піар-акцію. Невідомі молоді люди у масках потрощили сувенірну продукцію газети. Основні закиди до безкоштовного щоденного видання – неправдива, на думку активістів, інформація і пропаганда Росії.

На заході близько півсотні міліціонерів блокували підхід до будівлі. Натовп час від часу скандував «зняти прапор, цілі вікна», «слава Україні, героям слава», «чемодан вокзал Росія» і співав пісню про Путіна.

«Одні люди хочуть зняти прапор, тим самим символічно знищити газету. А частина людей проти цього, бо ми не хочемо щоб був розгромлений офіс, тому що це не вирішує проблеми», – повідомила одна з учасниць акції з плакатом «брехня вбиває».

«Проти нашої держави ведеться дуже грамотна інформаційна війна і тут дрібниць бути не може», – заявила одна жінка іншій із синьо-жовтою заколкою на волоссі.

«Ми просто хочемо прапор як експонат до музею Майдану, що була колись така газета», – пояснили мітингувальники. Інші пікетувальники кажуть, що також були на Майдані, але зараз захищають приватну власність.

Врешті решт протестувальники зірвали і порвали прапор редакції. Вигукуючи «один за всіх і всі за одного», більша частина мітингувальників розійшлась.

Після цього з дверей редакції вийшов чоловік з мегафоном. «Всі отримали все що хотіли. Телевізійники отримали картинку, журналісти матеріал, багато хто отримав емоції. Всім дуже дякуємо, вибачайте що без бійки», – сказав він.

У травні підрозділ податкової міліції Міністерства доходів і зборів України спільно з Держфінмоніторингом України заблокував рахунки ТОВ «Вісті Мас-Медіа» і його директора Ігоря Гужви. За даними правоохоронців, йдеться про ухиляння від сплати податків і відмивання коштів. У виданні перевірку і звинувачення назвали політичним тиском.

XS
SM
MD
LG