Доступність посилання

ТОП новини

Медведчук перебуває з нами в хорошому контакті – глава МЗС Росії


Голова громадської організації «Український вибір» Віктор Медведчук, що є одним з учасників контактної групи Україна-Росія-ОБСЄ щодо врегулюваня ситуації на Сході, перебуває в хороших контактах з російською стороною. Це підтвердив в інтерв’ю російським ЗМІ глава МЗС Росії Сергій Лавров, передає сайт зовнішньополітичного відомства країни.

«Медведчук перебуває з нами в хорошому контакті. Російський посол теж був запрошений для участі в процесі разом з представником діючого голови ОБСЄ. Він добре відомий в Росії, у нього хороші зв'язки практично з усіма політичними силами в Україні. Думаю, що і Віктора Медведчука треба підтримувати у зусиллях, які він проводить», – сказав Лавров.

«Говорити ж про те, що Росія нічого не робить для просування мирного процесу, щонайменше, лукаво. Сподіваюся, це зроблено не для того, щоб сподобатися тим на Заході, хто хоче конфронтаційного сценарію», – зауважив очільник російського МЗС.

На думку Лаврова, президент України Петро Порошенко хотів би понизити градус напруженості і продовжити перемир'я, але серед української влади є радикали, які «тісно взаємодіють з ультранаціоналістами зі зброєю в руках».

«Є «Правий сектор», батальйони Коломойського та інші серйозні угруповання, які не підпорядковуються центральному командуванню і верховному головнокомандувачу України. Є ще партнери за океаном – наші американські колеги, які, судячи з численних свідчень, таки воліють підштовхувати українське керівництво на шлях конфронтації», – сказав Лавров.

Напередодні у Донецьку вдруге відбулися консультації тристоронньої контактної групи Україна-Росія-ОБСЄ за участі екс-президента Леоніда Кучми, лідера «Українського вибору» Віктора Медведчука і народного депутата Нестора Шуфрич. Останній заявив, що на зустрічі з ватажками угрупувань «ДНР» та «ЛНР», визнаних українською владою терористичними, обговорювалось питання звільнення захоплених прикордонних пунктів пропуску, звільнення заручників, припинення вогню і умови підтримки мирного плану президента Петра Порошенка.

XS
SM
MD
LG