Доступність посилання

ТОП новини

Мусульмани розпочали місяць Рамадан


Значна частина мусульман світу розпочала священний місяць Рамадан.

Це місяць посту, що полягає в повному утриманні в світлий час доби від прийому їжі, напоїв, вдихання тютюнового диму, виконання подружніх обов’язків. Мусульмани в цей час мають приділяти більше уваги молитвам, благодійництву, обдумуванню свого життя.

За оцінками, 29 червня Рамадан розпочався для 1,6 мільярда людей у світі.

У зверненні до народу перед початком священного місяця король Саудівської Аравії Абдалла пообіцяв розгромити бойовиків-ісламістів, що загрожують королівству. Раніше монарх наказав вжити всіх заходів для захисту країни від потенційних «терористичних загроз» – через заворушення в сусідньому Іраку.

Саудівська Аравія має 800-кілометровий кордон з Іраком. Королівство, де розташовані головні матеріальні святині ісламу, називає себе носієм справжніх сунітських мусульманських цінностей і вважає шиїтський Іран за головного регіонального ворога.

Через розбіжності в обчисленні дат традиційного мусульманського місячного календаря в різних мусульманських країнах чи громадах початок Рамадана може відрізнятися на день або й два. Цього року дата за григоріянським календарем припадає переважно на 28 чи 29 червня.

XS
SM
MD
LG