Доступність посилання

ТОП новини

Західні лідери і Путін закликали Порошенка продовжити перемир’я – Кремль


Під час телефонної розмови між президентами України та Росії з участю західних лідерів Петра Порошенка закликали продовжити режим припинення вогню на сході України. Про це йдеться у повідомленні на офіційному сайті Кремля.

«Лідери Росії, ФРН, Франції і України позитивно оцінили звільнення спостерігачів місії ОБСЄ, а також проведення 27 червня у Донецьку чергових консультацій між представниками сторін конфлікту. Було наголошено на важливості переведення таких контактів на постійну основу. До Петра Порошенка звернений заклик про продовження режиму припинення вогню на більш тривалий термін. Обговорювалася можливість направлення інспекторів ОБСЄ на пункти пропуску через російсько-український кордон», – мовиться у повідомленні Кремля.

Як повідомляла прес-служба українського президента, під час цієї телефонної розмови Петро Порошенко закликав дотримуватися умов мирного плану, припинити напади на українські військові підрозділи та блокпости, звільнити усіх без виключення заручників.

«Президент України також закликав президента Росії посилити режим державного кордону з боку Росії, щоб припинити проникнення на територію України бойовиків і найманців та поставку для них зброї і бронетехніки», – повідомляє прес-служба українського президента.

Сьогодні відбулася кількагодинна чотиристороння розмова між президентом України Петром Порошенком, канцлером Німеччини Анґелою Меркель, президентом Франції Франсуа Олландом та Росії Володимиром Путіним.

Президент України Петро Порошенко за підсумками наради з керівниками українських силових відомств 27 червня ухвалив рішення про продовження режиму припинення вогню ще на 72 години. Термін перемир’я вибігає 30 червня о 22:00.

Упродовж доби бойовики 12 разів порушували режим припинення вогню.

Сьогодні у Києві активісти вимагали від Петра Порошенка скасувати режим припинення вогню на сході України, ввести на Донбасі воєнний стан та відсторонити від ведення переговорів щодо врегулювання ситуації на Донбасі голову громадської організації «Український вибір» Віктора Медведчука та народного депутата Нестора Шуфрича.

XS
SM
MD
LG