Доступність посилання

ТОП новини

Україна в стані війни потребує суспільного мовлення – Яценюк


Яценюк: Україна в стані війни потребує суспільного мовлення
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:00 0:00

Україна, яка перебуває в стані війни, потребує адекватних викликам інформаційних ресурсів, вважає прем’єр-міністр Арсеній Яценюк. Про це він заявив під час конференції «Від державного до суспільного мовлення».

«Правда в першу чергу потрібна мільйонам українців. Часто-густо складається так, що інформаційна війна має набагато більший і сильніший вплив, як всередині України, так і зовні, коли на біле східні сусіди говорять чорне. Коли пропаганда 80-річної давнини видається просто квіточками у порівнянні з тим, що показують канали сусідньої держави», – сказав голова уряду.

Яценюк наголосив, що «саме в такі часи виникає реальна потреба у правдивій і справедливій інформації», для чого влада робить кроки з ухвалення закону про суспільне телебачення.

Суспільне мовлення в Україні почне працювати 1 січня 2015 року. Про це в ефірі Радіо Свобода повідомила у травні тодішній заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони Вікторія Сюмар. Закон «Про суспільне телебачення і радіомовлення» був ухвалений Верховною Радою 17 квітня 2014 року.

XS
SM
MD
LG