Доступність посилання

ТОП новини

У Раді від Порошенка вимагають запровадити воєнний стан на Донбасі


Минулої ночі дію перемир'я на сході України зупинили
Минулої ночі дію перемир'я на сході України зупинили

Фракції «Свобода» і «Батьківщина», а також парламентська група «Суверенна європейська Україна» наполягають на запровадженні воєнного стану в Донецькій і Луганській областях.

«Воєнний стан давно вже (фактично – ред.) діє. І потрібно зважитися ухвалити відповідні рішення», – заявив з трибуни парламенту народний депутат групи «Суверенна європейська Україна» Володимир Литвин на засіданні парламенту.

Зі свого боку, лідер фракції «Свобода» Олег Тягнибок наголосив, що його політична сила підтримує ухвалене напередодні РНБО і президентом України Петром Порошенком рішення про припинення режиму перемир’я, проте здивовані тим, що не було пропозиції ввести воєнний стан.

«Ми здивовані, що сьогодні в парламенті ми не отримали подання від президента і рішення РНБО щодо введення воєнного стану в Донецькій і Луганській областях», – заявив Тягнибок.

Водночас керівник фракції «Батьківщина» Сергій Соболєв наголосив, що Верховна Рада готова до введення воєнного стану в країні.

«Те, що як мінімум п’ятеро представників політичних груп і фракцій заявили про необхідність введення воєнного стану в Україні, підтверджує, що парламент давно готовий до такого рішення», – заявив Соболєв.

Він наголосив, що «президенту треба ухвалювати певний указ і передавати його в парламент».

Тим часом уповноважена президента зі врегулювання ситуації на сході України Ірина Геращенко раніше сьогодні на запитання, чи планує президент України запроваджувати воєнний стан на сході України, чітко не відповіла, а лише зауважила, що «відновлене АТО, і це рішення підтримується і військовими, і цивільним населенням».

XS
SM
MD
LG