Доступність посилання

ТОП новини

Україна погодиться тільки на двостороннє припинення вогню – Клімкін


Міністр закордонних справ України Павло Клімкін
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін

Українська влада готова погодитися лише на двостороннє припинення бойових дій на Днбасі. Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін на прес-конференції за підсумками чотиристоронньої міністерської зустрічі в Берліні.

«Ми повинні домогтися двостороннього припинення вогню, яке відбуватиметься під моніторингом ОБСЄ. Ми втратили багато часу, багато життів, в період одностороннього припинення вогню з боку українських сил», – наголосив Клімкін.

Голова українського МЗС спростовує інформацію російських ЗМІ, що його викликали на цю зустріч, щоб Україна відновила режим перемир’я. Про це він написав на своїй сторінці у Twitter.

«Російське телебачення каже, що ЄС і Росія викликали мене, щоб Україна відновила припинення вогню. А може це колегу Лаврова викликали, щоб Російська Федерація припинила агресію?», – зазначає Клімкін.

У сьогоднішніх переговорах у Берліні брали участь керівники МЗС Украхни, Росії, Німеччини і Франції.

Перемир’я, оголошене Порошенком, закінчилося ввечері 30 червня. За час перемир’я бойовики не припиняли вогню і обстрілювали позиції українських силовиків, внаслідок чого загинули понад 20 військових.

XS
SM
MD
LG