Доступність посилання

ТОП новини

У Берліні погодили заходи для припинення вогню на Донбасі


Керівники МЗС України, Росії, Німеччини і Франції у Берліні
Керівники МЗС України, Росії, Німеччини і Франції у Берліні

Міністри закордонних справ України, Росії, Німеччини та Франції погодили пакет заходів, необхідних для продовження режиму припинення вогню на Донбасі.

У спільній заяві, зробленій після сьогоднішньої зустрічі у Берліні йдеться про необхідність відновлення переговорів тристоронньої робочої групи з врегулювання ситуації на сході України не пізніше 5 липня і про те, що за дотриманням двостороннього перемир’я має спостерігати ОБСЄ.

Росія також підтвердила готовність надати доступ українським прикордонникам на територію російських пунктів пропуску, але за умови відновлення перемир’я.

Міністр закордонних справ Німеччини Франк Вальтер Штайнмайєр охарактеризував цю зустріч у Берліні, як «конструктивну», додавши, що всі її учасники «усвідомили свою відповідальність».

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що Київ готовий погодитися лише на двостороннє припинення бойових дій на Днбасі.

У сьогоднішніх переговорах у Берліні брали участь керівники МЗС України, Росії, Німеччини і Франції.

Перемир’я, оголошене Порошенком, закінчилося ввечері 30 червня. За час перемир’я бойовики не припиняли вогню і обстрілювали позиції українських силовиків, внаслідок чого загинули понад 20 військових.

XS
SM
MD
LG