Доступність посилання

ТОП новини

Кличко: «Зміни в Україні починаються з Києва»


Зал підказує меру Кличку англійське слово
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:33 0:00

Зал підказує меру Кличку англійське слово

Мер Києва Віталій Кличко переконаний: економіка міста має багато перспектив, зокрема, для іноземного інвестування. Проте слід подолати корупцію та налагодити співпрацю з новими бізнес-партнерами. Експерти обговорювали, що стоїть на заваді інвестиційному буму в бюджет Києва.

Зміни в Україні починаються з Києва, а зміни в столиці починаються з наповнення бюджету. Таку думку висловив мер міста Віталій Кличко в рамках круглого столу, присвяченого економічному розвитку України. Він переконаний, що Київ є інвестиційно привабливим містом, проте слід створити сприятливі умови для того, щоб інші країни хотіли вкладати гроші в українську столицю.

Ключова річ, яка не дає інвесторам зайти – це корупція. Моє завдання – зробити так, щоб кожен інвестор відчував, що його інвестиції захищені
Віталій Кличко

«Ключова річ, яка не дає інвесторам зайти – це корупція. Взагалі, людина, яка приїжджає з Європи, зі Сполучених Штатів, спочатку не розуміє, як у цих умовах можна вести бізнес. І моє завдання – зробити так, щоб кожен інвестор відчував, що його інвестиції захищені», – додав він.

Сергій Терьохін
Сергій Терьохін

Саме вдала логістика може привабити закордонний бізнес до України, проте необхідні гроші, аби її розвивати. У цьому переконаний екс-міністр економіки та народний депутат України Сергій Терьохін.

«Що їм треба – інфраструктура, щоб дорогу побудували, або щоб зробили якусь мережу електроенергетичну. А як це можна зробити? За рахунок бюджету Києва», – вважає він.

Проте, на думку Терьохіна, Київ зараз не має коштів для приваблення інвесторів, тож доводиться налагоджувати уже існуючу співпрацю з закордонними інвесторами. З цим погоджується експерт із економіки Олег Соскін. На його думку, не варто розраховувати, що бюджет міста наповнять закордонні інвестори. Натомість, слід спершу вирішити економічні та політичні проблеми України.

«І як прийдуть інвестиції, якщо підвищуються податки, всі платежі, нестабільна національна валюта, в країні іде війна, агресія, немає адміністративно-територіальної реформи?» – додав Соскін.

За даними Держстату, за 9 місяців 2013 року в економіку України іноземними інвесторами вкладено майже 4 мільярди американських доларів прямих іноземних інвестицій.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG