Доступність посилання

ТОП новини

У Києві люди в масках закидали камінням і «коктейлями Молотова» редакцію газети «Вести»


Ukraine -- A Pro-Russian man prepares molotov cocktails near the town of Slovyansk, May 5, 2014
Ukraine -- A Pro-Russian man prepares molotov cocktails near the town of Slovyansk, May 5, 2014

Сьогодні близько 11.00 люди в масках закидали камінням і «коктейлями Молотова» редакцію газети «Вести», що розташована у центрі Києва.

Про це повідомив нічний редактор сайту Григорій Гринь, що був на той час в офісі, повідомляється на сайті видання.


«Спочатку я почув кілька пострілів, найімовірніше, з травматичної зброї. Потім у вікна на першому і другому поверхах полетіло каміння і «коктейлі Молотова». Після цього в приміщення пустили сльозоточивий газ, який дуже швидко розповсюдився по всій редакції, − там і досі дуже важко дихати. Один із охоронців, який намагався перешкодити бандитам, був побитий», − повідомив Гринь.

За його словами, невідомі не намагалися проникнути у приміщення. У повідомленні зазначається, що це не перша спроба погрому офісу газети.

«Вести» розцінюють ці дії як спробу залякування редакції, і вимагають від влади вжити усіх можливих заходів для забезпечення безпечної роботи наших журналістів, йдеться у повідомленні.

Столична міліція проводить перевірку за фактом нападу.

Раніше підрозділ податкової міліції Міндоходів спільно з Держфінмоніторингом заблокував рахунки ТОВ "Вісті Мас-Медіа" та його директора Ігоря Гужви. Пізніше приміщення редакції видання намагалися штурмувати невдоволені проросійською політикою редакції активісти, але штурму не сталося, бо підходи до будівлі охороняла міліція.

XS
SM
MD
LG