Доступність посилання

ТОП новини

До Києва прибуває міністр закордонних справ Італії


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

7-8 липня у Києві з офіційним візитом перебуватиме міністр закордонних справ Італії Федеріка Моґеріні. Це перший закордонний візит посадовця у рамках італійського семестру головування у Раді Євросоюзу.

Міністр Моґеріні повідомила, що цими днями італійська дипломатія докладає зусиль, щоб домогтися припинення вогню на сході України та створити там сприятливі умови для деексалації насильства.

«Наше завдання також підтримувати Україну в реалізації оголошених конституційних та економічних реформ», - оголосила Федеріка Моґеріні на засіданні парламентської комісії із закордонних справ. За словами міністра, з-поміж італійських пріоритетів на наступні півроку ще й робота щодо втілення Угоди про асоціацію з ЄС, яку Київ і Брюссель підписали 27 червня.

За даними українських дипломатів у Римі, одне з головних питань візиту – як Євросоюз практичними діями буде підтримувати мирний процес в Україні. Йтиметься і про візовий діалог між Україною та ЄС, повідомив Радіо Свобода посол України в Італії Євген Перелигін.

Після Києва голова італійської дипломатії здійснить візит і до Москви.

Італія головує в Раді Євросоюзу від 1 липня до кінця поточного року.

XS
SM
MD
LG