Доступність посилання

ТОП новини

СБУ затримала близького соратника Гіркіна («Стрілка»)


Російський полковник Ігор Гіркін (Стрєлков) – один із лідер угруповання «ДНР», яке в Україні визнане терористичною організацією
Російський полковник Ігор Гіркін (Стрєлков) – один із лідер угруповання «ДНР», яке в Україні визнане терористичною організацією

СБУ затримала близького соратника одного з лідерів угрупованя «ДНР» Ігоря Гіркіна Володимира Ковальчука. Про це йдеться у повідомленні прес-служби СБУ.

«Департаментом контррозвідки спільно з УСБУ в Херсонській області на ПП «Чонгар» було припинено протиправну діяльність одного з керівників бойовиків так званої «ДНР» громадянина України Ковальчука Володимира Володимировича, на прізвисько «Сосна», який є близьким зв'язком керівника терористів «Стрілка», – зазначають в СБУ.

За інформацією СБУ, «Сосну» затримали, коли він намагався перетнути адміністративний кордон між АРК та материковою Україною.

«Сосна» – активний співучасник угруповання «ДНР». Брав участь у бойових діях на боці сепаратистів в Донецькому регіоні, здійснював загальну координацію дій інформаторів терористів, узагальнював отриману від них розвідувальну інформацію, передавав її керівництву батальйону «Восток» для використання у діях проти українських силовиків», – мовится у повідомленні СБУ.

Як повідомляла сьогодні Служба безпеки, під час спецоперації у Слов’янському районі Донецької області СБУ ліквідувала групу бойовиків, яка здійснювала напади на військовослужбовців АТО та знищувала українську військову техніку.

XS
SM
MD
LG