Доступність посилання

ТОП новини

Футбольна самба добігає кінця


Фрагмент чвертьфінального матчу Німеччина – Франція
Фрагмент чвертьфінального матчу Німеччина – Франція

Чемпіонат світу з футболу в Бразилії цього тижня стане історією, як він уже став згадкою для 28 з 32 команд-учасниць. На звання переможця мундіалю залишилося всього чотири претенденти – це команди Бразилії, Німеччини, Аргентини та Нідерландів.

Показово, що перші три збірні неодноразово перемагали на першостях планети, лише голландцям, які 40 років тому продемонстрували «футбол майбутнього», ще жодного разу не пощастило володіти титулом найкращої команди світу.

На чвертьфінальній стадії перемагали фаворити протистоянь, хоча жоден із цих успіхів квартету півфіналістів легко не дався. Бразильці здолали колумбійців з рахунком 2:1, але перемога може виявитися пірровою, адже у чвертьфіналі пентакампеони втратили через травму свого лідера Неймара.

Збірна Німеччини відзначилася голом у ворота французьких суперників ще на старті зустрічі. Матч Гуммельс класно зіграв головою після розіграшу штрафного – голкіпер і капітан «галльських півнів» Уґо Льоріс був безсилий. Другий тайм краще провели французи, але забити так і не змогли – 1:0 на користь німців.

За схожим сценарієм розвивалися події і в зустрічі Аргентина – Бельгія. Ґонсало Ігуаїн відзначився на старті матчу, цей гол так і залишився єдиним.

В останньому чвертьфіналі глядачі за 120 хвилин так і не дочекалися жодного голу. Беззаперечні фаворити голландці так і не змогли переграти організований захист несподіваних учасників вісімки найкращих збірних світу із Коста-Рики. Латиноамериканці в серії пенальті одного разу вже витягли щасливий квиток, коли в 1/8 фіналу переграли греків, але цього разу фортуна взяла інший бік, і до півфіналу пройшли «помаранчеві».

Перший півфінальний поєдинок відбудеться 8 липня, зіграють бразильці і німці. Опонент однієї з цих команд у фіналі визначиться 9 липня, коли зустрінуться Аргентина – Нідерланди.

Федерер програв епічний фінал

Сербський тенісист Новак Джокович виграв другий у своїй кар’єрі Вімблдонський турнір – головне у світі тенісу змагання на трав’яному покритті. Для цього йому знадобилося провести на центральному корті п’ять сетів у протистоянні з живою легендою змагання – швейцарцем Роджером Федерером.

Першу партію на тай-брейку виграв Роджер, два наступних сети взяв Новак (6:4, 7:6). Серб був близький до перемоги в четвертій партії, в якій вів перед (5:3), але Федерер двічі взяв подачу суперника, двічі свою і вирівняв рахунок по сетах – 2:2.У вирішальному сеті Джокович був сильнішим – 6:4.

Матч тривав майже чотири години.

32-річний Федерер перемагав на Вімблдоні сім разів, а загалом на турнірах найпрестижнішої серії Grand Slam – 17 разів. Джокович на кортах Всеанглійського клубу лаун-тенісу і крокету перервав серію з трьох поразок у фіналах турнірів Grand Slam.

  • Зображення 16x9

    Антон Шульга

    Працюю на Радіо Свобода з квітня 2010 року. Редактор та ведучий ранкових новин. Попередній трудовий досвід також пов’язаний із радіо – обласним державним у Луганську, «Радіо-Ера» в Києві. Народився 1975 року у Жовтих Водах на Дніпропетровщині. Вищу освіту отримав у Луганському державному педагогічному університеті ім. Тараса Шевченка.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG