Доступність посилання

ТОП новини

Кличко: центр Києва небезпечний


Віталій Кличко
Віталій Кличко

Конфлікт на майдані Незалежності в ніч проти понеділка свідчить про те, що в центральній частині столиці ситуація неспокійна, заявив мер Києва Віталій Кличко.

«На превеликий жаль, центр Києва не є безпечним для киян», – заявив Кличко, коментуючи нічну сутичку на Майдані.

За його словами, внаслідок цього конфлікту до лікарні доправили чотирьох людей, вони дістали поранень у конфлікті із застосуванням травматичної зброї з гумовими кулями й ножів. При цьому із заявою до міліції ніхто не звертався, повідомлення до правоохоронних органів надійшло від медиків.

Кличко заявив, що деякі майданівці іноді погрожують підпалити мерію.

«Такими є погрози від окремих представників майданівців. Я вважаю, що це деструктив або провокація – не більше», – сказав він.

Кличко наголосив, що продовжить свої переговори з майданівцями, зокрема в понеділок, щоб вони звільнили дороги для відновлення нормального руху. За його словами, частину Майдану, один із найбільших наметів, прибрано.

«Їм запропоновано тимчасове перебування в Київській фортеці», – сказав Кличко.

Водночас він із жалем констатував, що протестувальники, які залишилися на майдані Незалежності, відмовляються від пропозиції переселитися в санаторії поблизу Києва, зокрема в Пущу Водицю.

Відповідаючи на запитання про те, чи є плани роззброїти майданівців, мер зазначив, що люди, які володіють зброєю незаконно, можуть потрапити під кримінальну відповідальність.

Сьогодні, 7 липня, вночі внаслідок стрілянини на майдані Незалежності в Києві поранення із травматичної зброї отримали 4 людини.

За фактом бійки та стрілянини на майдані Незалежності у Києві міліція відкрила кримінальне провадження за частиною 4 статті 296 Кримінального кодексу України (хуліганство із застосуванням вогнепальної або холодної зброї чи іншого предмета, спеціально пристосованого або заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень, карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років).

XS
SM
MD
LG