Доступність посилання

ТОП новини

Надію Савченко не вивозили до Росії, вона у Луганську – сестра


Надія Савченко
Надія Савченко

Пілот Надія Савченко досі утримується в полоні у Луганську, стверджує сестра заручниці Віра. Вона розповіла Радіо Свобода, що поїхала до Луганська, щоб знайти можливість «бодай поговорити по телефону з сестрою».

«Я доїхала до Старобільська, потім дісталася Луганська. Біля обласної державної адміністрації мене зупинили й затримали. Їм не сподобалося, що у мене київська прописка й надруковані, а не написані, дані. Мене допитували люди, які самі кажуть, що вони з Росії. Вони казали, що я снайпер», – розповіла Віра Савченко.

За словами Віри Савченко, спочатку до неї ставилися погано й добу утримували у приміщенні Луганської ОДА, але потім «знайшлася впливова людина, яка допомогла мені звільнитися».

Віра Савченко каже, що не знайшла підтверджень тому, що її сестру – пілота Надію Савченко – вивезли до Росії, натомість упевнилася, що Надія досі у Луганську.

Надія Савченко потрапила у полон орієнтовно 20 днів тому, коли поспішаючи на допомогу товаришам, потрапила у засідку біля міста Щастя. Про це дізналися з відео її допиту, викладеного в Інтернет.

Ще 26 червня керівник управління преси Міноборони Богдан Сенник заявив, що звільнення льотчиці Надії Савченко «має відбутися найближчим часом». Було створено спеціальну групу для звільнення полонених військовослужбовців.

Молодша сестра Надії, Віра, навіть змогла один раз поговорити із заручницею по телефону. Однак зв’язок з Надією урвався і навіть з’явилися повідомлення, що пілота Савченко вивезли до Росії.

XS
SM
MD
LG