Доступність посилання

ТОП новини

У Запоріжжі попрощалися з бійцем, який загинув під час АТО


У Запоріжжі попрощалися з загиблим бійцем
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:46 0:00

У Запоріжжі попрощалися з загиблим бійцем

У Запоріжжі попрощалися з українським бійцем Олексієм Заікою, який загинув під час антитерористичної операції. Олексій Заіка загинув під час обстрілу блокпосту у селі Новоолексіївка, Волновахського району Донецької області. Він уже пройшов строкову службу і був призваний по мобілізації повторно.

За тиждень до смерті Заіка був у кількаденній відпустці дома. «Він сказав, що не може більше бути вдома, адже там його знайомі хлопці, він не може їх підвести», – розповідає Радіо Свобода тітка загиблого Ольга.

Побратими Олексія Заіки по бригаді кажуть, що обстріл блокпосту у Новоолексіївці був ретельно спланованим.

«Ми намагалися якомога частіше спілкуватися з місцевим населенням. Роз’яснювали, що ми тут воюємо за Україну, що нас не варто боятися. Було багато людей, які ставилися з розумінням, носили нам продукти. Але є й інші місцеві. У мене немає сумніву, що саме вони здали точне місце розташування. Крім того, напад був спланованим і дуже швидким», – говорить побратим Олексія по 93-й мотопіхотній бригаді Сергій.

Попрощатися із загиблим бійцем прийшло кілька сотень городян.

За інформаціюєю РНБО, станом на 3 липня під час АТО у Луганській і Донецькій областях загинули 197 військовослужбовців, 655 отримали поранення.

XS
SM
MD
LG