Доступність посилання

ТОП новини

Екс-глава МЗС Афганістану заявляє, що переміг на виборах президента


Абдулла Абдулла
Абдулла Абдулла

Кандидат в президенти Афганістану Абдулла Абдулла, виступаючи перед своїми прихильниками в Кабулі, оголосив себе переможцем президентських виборів в країні.

Екс-міністр закордонних справ відкинув попередні результати голосування, згідно з якими перемогу на виборах здобув Ашраф Гані, набравши більше ніж 56 відсотків голосів, а Абдулла отримав близько 44 відсотків.

«Ми пишаємося, ми поважаємо голоси людей, ми – переможці», – заявив Абдулла. Він зазначив, що ніколи не визнає результатів виборів, які, за його словами, були сфальсифіковані. Разом із тим Абдулла, виступив проти поділу Афганістану і закликав до національної єдності і стабільності.

Раніше сьогодні держсекретар США Джон Керрі попередив, що будь-які спроби захопити владу в Афганістані незаконним шляхом призведуть до припинення допомоги цій країні з боку Сполучених Штатів. Керрі висловив серйозну стурбованість повідомленнями про можливе створення в Афганістані «паралельного уряду». За його словами, Вашингтон очікує, що виборчі органи розслідують заяви про фальсифікацію результатів виборів.

XS
SM
MD
LG