Доступність посилання

ТОП новини

Мирослава Гонгадзе відкликає апеляційну скаргу на вирок Пукачу – адвокат


Олексій Пукач
Олексій Пукач

Представник Мирослави Гонгадзе в суді Валентина Теличенко відкликає апеляцію на вирок екс-начальнику департаменту зовнішнього спостереження МВС України Олексію Пукачу, засудженому за вбивство журналіста Георгія Гонгадзе.

«Вину Пукача у вчинені вбивства було переконливо доведено в суді першої інстанції. Покарання Пукачу суд також призначив правильно – довічне позбавлення волі. Апеляційну скаргу ми були вимушені подати лише з тих міркувань, що Пукачу не було інкриміновано замовного характеру вбивства», – сказала вона перед початком розгляду скарги в апеляційному суді в Києві.

«Але ми пам’ятаємо, що досудовим слідством у справі Пукача керував Ренат Кузьмін, який на сьогодні вже і сам є підозрюваним та перебуває в розшуку. Його непрофесіоналізм та спрага спекулювати справою Гонгадзе призвели до того, що вичерпані всі терміни перебування Пукача під вартою на етапі досудового слідства. Це означає, що якщо апеляційний суд задовольнить нашу апеляцію, то він буде вимушений водночас звільнити Пукача з-під варти. Ми переконані в тому, що Пукач – убивця і має відбувати покарання. Саме тому ми вирішили відкликати свою апеляційну скаргу», – додала Теличенко.

Представник Мирослави Гонгадзе зазначила, що затягування і порушення досудового слідства, потім затягування з апеляційним розглядом призвели до того, що Пукач уже п’ять років перебуває під вартою без вироку, який би набув законної сили.

Водночас вона висловила думку, що замовлення вбивства фактично виписано в самому тексті вироку, і ніщо не перешкоджає Генеральній прокуратурі проводити подальше розслідування щодо замовників.

21 січня суд розпочав розглядати апеляцію на вирок Пукачу й вирішив зробити цей процес закритим. 29 січня 2013 року Печерський районний суд Києва засудив Пукача до довічного тюремного ув’язнення за вбивство Гонгадзе.

Журналіст Георгій Гонгадзе зник у Києві 16 вересня 2000 року. У листопаді того ж року в лісі Київської області знайшли обезголовлене тіло, яке, за висновками експертів, могло належати журналістові.

XS
SM
MD
LG