Доступність посилання

ТОП новини

Правоохоронці не знають, як льотчиця Савченко опинилася в Росії – Ярема


Надія Савченко
Надія Савченко

Українські правоохоронці поки що не мають інформації про те, як саме українська льотчиця Надія Савченко, захоплена в полон бойовиками на Донбасі, опинилася в СІЗО російського Воронежа, заявив генеральний прокурор України Віталій Ярема.

Водночас генпрокурор запевнив, що українська сторона вживатиме всіх заходів для її звільнення.

(Відео допиту Надії Савченко невдовзі після захоплення її бойовиками угруповання «ЛНР», яке Україна визнане терористичним)

Міністерство закордонних справ України вчора висловило «рішучий і категоричний протест у зв’язку з незаконним вивезенням на територію Росії Надії Савченко – військовослужбовця Збройних сил України, яка раніше була захоплена представниками терористичних збройних формувань, що діють на сході України».

Учора стало відомо, що захоплена сепаратистами під Луганськом льотчиця Надія Савченко перебуває під вартою у слідчому ізоляторі в місті Воронежі в Росії. Там її підозрюють у причетності до загибелі двох російських журналістів під час антитерористичної операції в Україні, повідомила Радіо Свобода молодша сестра полоненої Віра Савченко з посиланням на її російського адвоката. За його словами, Надія Савченко перебуває в Росії ще з 23 червня.

Надія Савченко, офіцер-льотчик, брала участь в антитерористичній операції як доброволець і потрапила в полон до сепаратистів біля міста Щастя під Луганськом 18 чи 19 червня.

XS
SM
MD
LG