Доступність посилання

ТОП новини

Україна не веде й не вестиме відбір газу, призначеного для Європи – Продан


Україна в повному обсязі забезпечує транзит російського газу до Європи, не відбирала і не має наміру відбирати цей газ для своїх потреб, заявив міністр енергетики і вугільної промисловості Юрій Продан.

«Ми чуємо різні заяви «Газпрому» про те, що і реверс не законний. Але потім іде заява Європейської комісії про те, ... що реверсні постачання законні і відповідають не лише європейському законодавству, а й напевно російському... І знову про заяви Кремля. Попередні заяви були про те, що ми почнемо відбирати наступного дня. На сьогодні ми такий газ не відбираємо і не маємо наміру відбирати», – сказав він.

Напередодні глава російського «Газпрому» Олексій Міллер заявив, що . загальна заборгованість України перед Росією за газ перевищує п’ять мільярдів доларів.

Глава «Газпрому» заявив, що «переведення України на передоплату за поставки газу було єдиний правильним рішенням».

Міністр енергетики України Юрій Продан за підсумками червневих тристоронніх переговорів у Києві про постачання газу заявив, що встановлена Росією ціна на сировину має «політичний характер». Після цього український «Нафтогаз» подав позов до Арбітражного суду Стокгольма, вимагаючи встановлення справедливої і ринкової ціни на газ, який «Газпром» поставляє в Україну.

XS
SM
MD
LG