Доступність посилання

ТОП новини

Фінальну стадію АТО необхідно пришвидшити (огляд преси)


Ситуація, яка склалася на Донбасі після звільнення низки райцентрів та блокування бойовиків у Донецьку та Луганську, є сприятливою для сил антитерору. Саме тому керівництву АТО слід максимально швидко готувати фінальну стадію антитерористичної операції, переконані військові експерти газети «Україна молода». Водночас затягування зі звільненням Донбасу може дозволити терористам поповнити власні лави новими «добровольцями», у тому числі примусово, зміцнити позиції та отримати нові партії зброї з Росії.

У цьому ж числі «Україна молода» пише, що колишні чиновники, яких підозрюють у масштабних розкраданнях, – зокрема перший заступник голови Одеської ОДА Наталія Чегодарь – нині повертаються на «хлібні» місця. Видання пише, що коротке «перезавантаження» після Революції Гідності, як виявилося, було нетривалим: ті, хто був причетний до масштабної корупції «донецьких», нині повертаються до влади. Видання також коментує і призначення на одну з ключових посад у Державній фіскальній службі одіозного екс-керівника Сумщини Ігоря Яговдика, який прославився свого часу активністю у боротьбі з Майданом: у Києві та Сумах.

З кожним днем більшає свідчень прямої причетності Росії до дестабілізації ситуації на сході України. Москва не тільки нелегально постачає бойовиків, важке озброєння в Україну, а тепер ще й викрадає українців. Черговим підтвердженням цього стало незаконне вивезення з території України й утримання в СІЗО у Воронежі української льотчиці Надії Савченко. Газета «День» розпитує експертів, що має зробити Україна, щоб повернути Савченко з Росії на Батьківщину. Дехто з експертів вважає, що це можна зробити через дипломатичні канали. Так, під час АТО в полон до українців, крім бойовиків, потрапляють і російські розвідники. Тому не варто їх відпускати, а арештовувати і судити. Або обмінювати, зокрема, й на Надію Савченко.

«Ми були імперією зла, а стали шпаною з блатними манерами», – про це в газеті «Факти» розповідає російський письменник Віктор Шендерович. Він зазначає, що російська влада активізувала переслідування культурних діячів, не згодних з політикою Путіна. Інакомислячих артистів відразу ж перестають знімати в кіно, відлучають від концертів і не «пускають» на телебачення. Тепер же придумали новий витончений вид помсти. У Москві туалет Київського вокзалу «прикрасили» фотографіями російських знаменитостей, що насмілилися не підтримати анексію Криму Росією і війну на сході Україні. Серед них і фото Шендеровича. Однак, як зауважив виданню письменник, йому краще вже на підлозі вокзального сортиру в компанії з Басилашвілі, ніж в Георгіївському залі поруч із Путіним. «Люди, які зробили це, напевно, таким чином хотіли принизити нас, – зауважує Шендерович, але насправді вони показують сортирний рівень російської політики».

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG