Доступність посилання

ТОП новини

Україна шукає адвоката для захисту льотчиці Надії Савченко – МЗС


Надія Савченко
Надія Савченко

Україна шукає адвоката, який захищатиме інтереси льотчиці Надії Савченко, яка наразі перебуває в СІЗО в російському Воронежі, повідомив міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

«Росія виділила Надії Савченко державного адвоката. Ми йому не довіряємо, ми будемо для Надії шукати – і вже шукаємо зараз – відповідного рівня російського адвоката, який відомий тим, що допомагає у подібних випадках. Я сподіваюсь, що ми матимемо результат уже найближчим часом, щоб додатково у суді допомогти Наді», – наголосив Клімкін.

За його словами, Україна тісно співпрацює з відповідними органами російської влади у питанні звільнення Савченко. Крім того, Україна звернулась до міжнародних організацій і своїх західних партнерів з проханням допомогти звільнити льотчицю.

Український консул уже перебуває у Воронежі, не виключено, що вже сьогодні він зможе переговорити із Савченко, сказав міністр.

Бойовики захопили у полон військову льотчицю Надію Савченко у зоні АТО на сході України. Зараз вона перебуває у слідчому ізоляторі у Воронежі. Російська сторона заявляє, що Савченко причетна до загибелі російських журналістів під Луганськом.

Крім того, представник Слідчого комітету Росії стверджує, що Савченко під виглядом біженки нелегально перетнула кордон Росії та була затримана під час перевірки документів в одному з населених пунктів.

XS
SM
MD
LG