Доступність посилання

ТОП новини

Заборона в’їзду Чубарову до Криму стане предметом розгляду в ЄСПЛ – Петренко


Рефат Чубаров
Рефат Чубаров

Заборона в’їзду до Криму голові Меджлісу кримськотатарського народу Рефатові Чубарову буде предметом розгляду в Європейському суді з прав людини, заявляє міністр юстиції України Павло Петренко.

«Той факт, що голові Меджлісу заборонили в’їзд до Криму, буде предметом розгляду в ЄСПЛ, також буде відповідна оцінка та рішення із цього приводу», – сказав міністр.

Водночас, за його словами, факти нелюдського поводження з кримськими татарами ляжуть в основу звернення до Міжнародного кримінального суду «проти тих представників російської влади, які розпочали цю агресію, і вони мають відповісти за смерті та зламані долі».

5 липня Чубарова, який повертався з виїзного засідання Меджлісу в Херсонській області, не пропустили до Криму. У пункті пропуску «Чонгар» так званий «прокурор» Криму Наталія Поклонська зачитала йому попередження про «екстремістську діяльність». Також голові меджлісу вручили повідомлення про заборону в’їзду до Росії, частиною якої Москва нині вважає і Крим, терміном на п’ять років.

XS
SM
MD
LG