Доступність посилання

ТОП новини

Мінфін Росії визнає майбутні втрати від можливих нових санкцій Заходу


Міністерство фінансів Росії заявило, що посилення санкцій щодо окремих суб’єктів економічних відносин і цілих галузей російської економіки, фінансової інфраструктури здатне значною мірою негативно вплинути на динаміку ВВП, повідомляє російське видання «Газета.Ru», наводячи дані оприлюдненої сьогодні доповіді Мінфіну про основні напрями бюджетної політики Росії на 2015–2017 роки.

На думку Мінфіну, ескалація напруженості навколо України може знизити приріст ВВП Росії до 0,2–0,3% вже цього року.

Тим часом у короткостроковому і середньостроковому періодах Росія має достатньо резервів для компенсації більшої частині можливих економічних втрат, вважають у міністерстві.

При цьому «в більш тривалій перспективі санкції можуть мати істотний вплив на зниження бюджетної стійкості, а також погіршення умов і скорочення можливостей для модернізації з обмеженням імпорту технологій, інвестицій і передових практик», мовиться у звіті..

При складанні прогнозу Мінфін використовував сценарій, що припускає відносно стабільні умови, за яких масштабні економічні санкції до Росії не застосовуватимуться, пише видання.

Європейський союз і США давно погрожують Росії третім етапом санкцій, проти цілих секторів економіки, через її причетність до дестабілізації в Україні, але час від часу змінюють умови, за яких його можуть запровадити, і щоразу відкладають цей крок. Певні власні санкції час від часу накладають і деякі інші країни.

XS
SM
MD
LG