Доступність посилання

ТОП новини

Посольства в Києві пікетували з вимогою тиснути на Росію у справі Савченко


До посольств у Києві прийшли з вимогою сприяти звільненню Надії Савченко
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:18 0:00

Представники «Євромайдан SOS», «Автодозору» і сотень Майдану провели акцію в Києві на підтримку української льотчиці Надії Савченко й інших заручників у Росії. Активісти зустрілися з автомобілістами на Михайлівській площі столиці і поїхали до посольств Франції, Німеччини, представництва ЄС і консульства Росії вимагати звільнення українських громадян.

За словами активіста «Автодозору» Гліба Лісовського, питання про звільнення Савченко, доки вона була в Україні, затягли. «Тепер сподіваємось, що Міністерство закордонних справ докладе максимум зусиль для звільнення цієї героїчної жінки», – додав активіст.

За інформацією представниці «Євромайдан SOS» Марії Томак, зараз незаконно утримуються у Москві не тільки Надія Савченко і кримські активісти Олег Сенцов, Олександр Кольченко, Генадій Афанасьєв й Олексій Черній, а й у Курській області двоє львів’ян в центрі для нелегальних мігрантів.

У французькому посольстві протестувальників зустріла перший секретар Жюлі Фор, яка запевнила, що диппредставництво стежить за ситуацією й чекає результатів перевірки фактів для оцінки ситуації.

Раніше український омбудсман Валерія Лутковська заявила, що домагається від російської сторони дозволити їй побачити Надію Савченко.

За рішенням російського суду, українська льотчиця перебуває під вартою у Воронежі до 30 серпня. Її звинувачують у причетності до вбивства російських журналістів із ВДТРК під Луганськом. Як кажуть російські слідчі, українську льотчицю затримали після того, як вона в’їхала в Росії «без документів під виглядом біженки». Українська влада заявляє, що Савченко захопили в заручники бойовики на Донбасі і потім передали російській владі. В Україні порушили кримінальну справу про викрадення Савченко.

XS
SM
MD
LG