Доступність посилання

ТОП новини

Черкащина оголошує жалобу за загиблими прикордонниками


У Черкасах опустили на півщогли всі прапори в жалобі за загиблими сьогодні вранці черкаськими прикордонниками. Міський голова Сергій Одарич звернувся до жителів міста із проханням утриматися від відвідин цими вихідними розважальних заходів та вивісити державні прапори та прапори міста з жалобними стрічками на вікнах та балконах.

Окрім того, він попросив організаторів таких заходів «із розумінням поставитись до ситуації і не планувати та не проводити їх у ці складні і трагічні дні, кожен із яких для кількох українських родин може стати воістину найчорнішим у житті».

Після заяв міського голови та ще кількох місцевих депутатів стало відомо про скасування етнофестивалю «Черкаська ніч на Івана Купала. Повернути землю до миру», який мав відбутися завтра. Попередньо цей захід планували ще на 6 липня, однак тоді перенесли на тиждень у зв’язку зі смертю глави Української православної церкви (МП) митрополита Володимира.

Також триденну жалобу оголосили сьогодні в усій Черкаській області.

Сьогодні рано-вранці внаслідок обстрілу з системи реактивного залпового вогню «Град» загинули, за повідомленнями, четверо прикордонників, із них троє черкаських: заступник начальника Східного регіонального управління Державної прикордонної служби України полковник Ігор Момот, а також прикордонники Дмитро Сирбу та Вільгельм Штолцель.

Прощання з Ігорем Момотом відбудеться в понеділок, 14 липня, о 10-й годині ранку в навчальному центрі Держприкордонслужби, що в Оршанці неподалік Черкас. Опісля його поховають на одному з черкаських кладовищ.

XS
SM
MD
LG