Доступність посилання

ТОП новини

У штабі АТО заявляють про тисячу знищених за день бойовиків


Українські військові літаки в зоні АТО, які використовують захисні світлові й теплові «пастки». Ілюстраційне фото
Українські військові літаки в зоні АТО, які використовують захисні світлові й теплові «пастки». Ілюстраційне фото

Речник штабу антитерористичної операції Владислав Селезньов заявив увечері у п’ятницю, що внаслідок кожного з двох із повітряних ударів Збройних сил по опорних пунктах незаконних збройних формувань цього дня було знищено приблизно по 500 бойовиків.

Він не пояснив, на чому ґрунтуються такі попередні оцінки. Незалежних підтверджень чи спростувань цих даних наразі немає.

У фейсбуці він також навів дані про великі втрати військової техніки сепаратистів унаслідок загалом п’яти авіаударів, здійснених, за його словами, на підставі точної і перевіреної інформації про місця масових скупчень бойовиків. За словами Селезньова, таким ударам допомагає не тільки оперативна і злагоджена робота аеророзвідки й розвідувальних груп, а й також сприяння місцевого населення, яке активно допомагає виявляти бази та місця дислокації бойовиків.

Журналіст видання «Ліга.нет» Петро Шуклінов, коментуючи це повідомлення, зауважив, що наведені в АТО дані дуже приблизні, і їх варто принаймні ділити на два. «Трупів ніхто не рахує. Але били по базових таборах, у тому числі тренувальних. Гіркін буде плакати», – написав він у фейсбуці, маючи на увазі чільного польового командира сепаратистів.

Раніше у п’ятницю прихильники Гіркіна в соціальних мережах раділи з приводу загибелі відразу 19 українських військовиків і поранення ще кількох десятків унаслідок удару сепаратистів із ракетної установки «Град» по польовому табору АТО неподалік російського кордону.

XS
SM
MD
LG