Доступність посилання

ТОП новини

Ізраїль не відмовляється від операції проти ісламістів під міжнародним тиском


Прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу заявив у п’ятницю, що не відступить під міжнародним тиском із вимогами припинити воєнну операцію проти бойовиків у Смузі Гази.

За його словами, Ізраїль продовжуватиме наступ, доки палестинські бойовики не припинять обстрілювати звідти ракетами ізраїльську територію.

Ісламістський антиізраїльський збройний рух «Хамас», який контролює Смугу Гази, теж уже виключив можливість припинити напади на Ізраїль.

Раніше у п’ятницю верховний комісар ООН із прав людини Наві Піллей висловила сумнів у законності військової операції Ізраїлю у Смузі Гази і закликала обидві сторони зупинити бої.

Піллей заявила, що міжнародне право вимагає від Ізраїлю вжити заходів для того, щоб упевнитися у пропорційності його дій, а також щоб уникати жертв серед цивільного населення.

За словами чільного посадовця ООН, повідомлення про цивільні жертви ставлять під сумнів дії Ізраїлю.

Піллей також закликала радикальне угруповання «Хамас» та інші озброєні палестинські групи припинити напади з густонаселених районів і не розміщувати там своїх військових об’єктів.

За даними ізраїльтян, останніми днями бойовики запустили понад 550 ракет.

Унаслідок повітряних і артилерійських ударів ізраїльських військ по об’єктах бойовиків у Смузі Гази протягом чотирьох днів нинішньої операції загинуло понад сто палестинців.

Це найкривавіше наразі ізраїльсько-палестинське протистояння від листопада 2012 року.

XS
SM
MD
LG