Доступність посилання

ТОП новини

До Надії Савченко не пустили українського консула – Клімкін


До військової льотчиці Надії Савченко, яка перебуває у СІЗО у Воронежі, не пустили українського консула. Про це написав у Twitter міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

«До Надії Савченко сьогодні не пустили українського консула. Це порушення всіх можливих норм. По обіді консул знову буде до неї пробиватися», – повідомив Клімкін.

Надія Савченко, офіцер-льотчик, брала участь в антитерористичній операції як доброволець і потрапила в полон сепаратистів під Луганськом 18 чи 19 червня. Минулого тижня з’ясувалося, що вона перебуває під вартою в Росії. Там вона звинувачена у причетності до загибелі під Луганськом російських тележурналістів, які, нелегально прибувши на територію України, у складі групи збройних бойовиків-сепаратистів висвітлювали їхній напад на українських військових.

Російські слідчі твердять, що українську льотчицю затримали після того, як вона сама в’їхала до Росії «без документів під виглядом біженки». Українська влада заявляє, що Савченко викрали сепаратисти на Донбасі і потім передали російській владі. В Україні порушили кримінальну справу про викрадення Надії Савченко.

XS
SM
MD
LG