Доступність посилання

ТОП новини

Засідання контактної групи представників України, ОБСЄ та Росії відбудеться сьогодні


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Засідання тристоронньої контактної групи представників України, ОБСЄ та Росії відбудеться сьогодні. Підготовка до його проведення триває. Про це заявив тимчасовий виконувач обов’язків директора Департаменту інформаційної політики МЗС України Василь Зварич.

«Нам відомо, що триває підготовка до засідання тристоронньої контактної групи у форматі відео-конференції. Поки що вона не відбулася станом на зараз, але зацікавленість є, і ми підтверджуємо свою готовність до її проведення», – зазначив Зварич.

Він також уточнив, що «це контактна група представників України, ОБСЄ та Російської федерації». Відповідаючи на запитання, чи будуть задіяні в переговорах сепаратисти він сказав: «Зараз, наскільки мені відомо, формат цієї зустрічі визначається, але не виключено, що буде відеоміст також з представниками цих сепаратистських груп».

На запитання, чи відбудеться це сьогодні, Зварич відповів ствердно.

Міністри закордонних справ Німеччини, Франції, України і голова адміністрації президента Росії в перебігу телефонної конференції в понеділок наголосили на тому, що домовилися: не пізніше як у вівторок тристороння контактна група влаштує прямий контакт за допомогою відеоконференції з сепаратистами. Про це повідомляло МЗС Німеччини.

XS
SM
MD
LG