Доступність посилання

ТОП новини

Вояків на Донеччині обстріляли з «Градів» із території Росії?


Донецьк – Протистояння на Донеччині триває, за останню добу спостерігається стягування бойовиками важкої техніки в бік донецького аеропорту. Водночас вночі на кордоні та в прикордонній зоні українських військових обстріляли з «Градів». За словами очевидців, вогонь вівся з території Росії.

Вчергове відбулась атака на прикордонну українську зону, на Донеччині з «Градів» обстріляли прилеглу до контрольно-пропускного пункту «Успенка» територію, зокрема, селище Амвросіївку. Сотник Майдану Володимир Парасюк повідомив про це з місця подій через соціальні мережі.

При цьому, він додав, що обстріл ведеться не з української території:

«На власні очі бачу, як з території Росії «Гради» обстрілюють Амвросіївку. В нічному небі це видно за кілька кілометрів», – написав Парасюк минулої ночі.

​Цю інформацію наразі не підтвердили в офіційних джерелах.

Випадки обстрілів української прикордонної території з установок «Град» – непоодинокі. Напередодні речник АТО Владислав Селезньов повідомив, що протягом учорашньої ночі бойовики 5 разів обсрілювали позиції сил АТО під Амвросіївкою, через що загинуло двоє військовослужбовців.

Крім того, близько опівночі в прилеглих до Донецька районах було чутно гул військових літаків. За словами жителів Шахтарська, українська авіація завдала удару по колоні військової техніки бойовиків, що рухалась по трасі неподалік міста. Про це люди активно повідомляли через соціальні мережі, зауважуючи, що чули дуже потужні вибухи, проте, за їх спостереженнями, не вся колона техніки була знищена, тому у місті чекали на другий захід від авіації. Таку інформацію підтвердив і експерт Дмитро Тимчук. Інші деталі операції поки що невідомі.

У Донецьк звозять бронетехніку

У Донецьку ситуація лише погіршується, сюди щодня прибуває нова важка бронетехніка під російськими прапорами.

Напередодні до міста в'їхала колона, яку люди зафіксували ще у Єнакієвому. У центрі міста та в інших районах на асфальті залишаються сліди від гусениць важких бронемашин.

Техніку, очевидно, стягують до місцевого аеропорту – у вівторок ввечері на території летовища бойовики підірвали вишку зв'язку. У «ДНР» повідомляють, що метою підриву було виведення з ладу центру управління антенами ближнього зв'язку. За словами сепаратистів, група бойовиків проникла на територію аеропорту і підірвала вишку за допомогою 8 кілограмів пластиду.

Також у Донецьку знову відключили українські телеканали для абонентів кабельного та цифрового телебачення, зокрема йдеться про новинні телеканали.

Загальна гуманітарна ситуація в області залишається складною, в основному – через проблеми з водою. Після відновлення роботи каналу Сіверський Донець-Донбас, було захоплено і заміновано Карлівську фільтрувальну станцію, через це західна частина області залишилась без водопостачання.

«Представники «ДНР» не йдуть на переговори і не дають можливості вести хоч які-небудь роботи на фільтрувальної станції», – заявили в обласній адміністрації.

Водночас проблем з продовольством у магазинах Донеччини немає. Місцева влада намагається організувати переселення охочим покинути зону АТО.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG