Доступність посилання

ТОП новини

ЄС має запровадити третій рівень санкцій стосовно Росії – комітет з міжнародних справ Бундестагу


Росія не вжила заходів щодо деескалації збройного конфлікту на сході України, тому слід запровадити третій пакет санкцій стосовно неї, заявив член комітету з міжнародних справ бундестагу Карл-Ґеорг Вельман.

«Я думаю, що санкції неминучі, оскільки, як нам відомо, Росія постачає на схід України військове спорядження – танки, важке озброєння. І немає ніяких ознак того, що Росія піде на деескалацію. Тому ЄС по можливості має швидко запроваджувати третій рівень санкцій», – сказав Вельман агентству «Інтерфакс-Україна».

За його словами, Україна, яка підписала угоду про асоціацію з ЄС, потребує політичної та економічної стабілізації. «Проти Росії має бути вжито заходів», – наголосив Вельман.

При цьому депутат висловив упевненість, що Німеччина також підтримає жорсткі дії стосовно Москви. «Позиція Німеччини полягає в тому, що конфлікт необхідно вирішувати, ми стараємося разом з усіма, зокрема, разом із Польщею, умовити Росію змінити свою позицію, але якщо цього не станеться, то тоді будуть санкції – федеральний уряд раніше дуже чітко на це вказував», – сказав він.

16 липня лідери Євросоюзу обговорять українське питання і можуть схвалити нові санкції проти Росії.

XS
SM
MD
LG