Доступність посилання

ТОП новини

Українського консула вже вдев’яте не пустили до затриманої в Росії льотчиці Савченко


Українського консула в Росії Геннадія Брескаленка знову не пустили до льотчиці Надії Савченко у Воронежі, повідомила її сестра Віра Савченко. За її словами, до сестри також прямує російський адвокат Марк Фейгін, на місці перебувають і українські журналісти. Вона також повідомила, що на сьогодні очікує дозволу відвідати свою сестру.

Крім того, за словами Віри Савченко, МЗС України відкрило рахунок, щоб за кошти, які туди надійдуть, можна було придбати необхідні речі для льотчиці.

Надія Савченко, офіцер-льотчик, брала участь в антитерористичній операції як доброволець і потрапила в полон до сепаратистів на сході України в середині червня. Минулого тижня з’ясувалося, що вона перебуває під вартою в Росії. Там її звинуватили у причетності до загибелі під Луганськом російських тележурналістів, які, нелегально прибувши на територію України, у складі групи бойовиків висвітлювали їхній напад на українських військових. Українська влада заявляє, що Савченко викрали сепаратисти на Донбасі і потім передали російській владі. В Україні порушили кримінальну справу про викрадення Надії Савченко.

XS
SM
MD
LG