Доступність посилання

ТОП новини

Кремлівська брехня: Вояки України далі обстрілюють Росію


Телеканал «Росія-24» повідомляє, що нібито українські війська знову обстрілюють територію Росії, хоча РНБО в Києві спростовує цю інформацію. А російський державний «Перший канал» намагається перекрутити інформацію про відновлення роботи місії ОБСЄ в Луганську, коли звертає увагу лише на жертви так званих обстрілів мирних кварталів нібито українськими військами.

Російський цілодобовий державний інформаційний телеканал «Росія-24» повідомив у середу: «Українські снаряди знову потрапили на російську територію. Щонайменше два вибухнули біля митного пункту Куйбишево в Ростовській області. Людей встигли евакуювати і ніхто при цьому не постраждав».

Вибачте, але ця функція в даний час не доступна

Цей же телеканал повідомляє про потрапляння українських снарядів у ці дні в інші місця на території Ростовської області. Хоча російські ЗМІ замовчують щоденну інформацію про обстріли російської території з боку проросійських сепаратистів Донбасу, що постійно стається під час їхніх атак на українські прикордонні сили. Так, у вівторок сепаратисти здійснювали масовану атаку з застосуванням важкої зброї на прикордонний пункт Маринівка Донецької області, що поблизу російського митного пункту Куйбишево. Пункт, який контролюють українські сили, атакували 10 танків, п’ять БТР і до 200 бойовиків.

Протягом доби бойовики на Донбасі 10 разів обстрілювали прикордонні підрозділи України. Про це повідомив речник РНБО Андрій Лисенко на брифінгу в середу. «Ситуація на українсько-російському кордоні в зоні АТО залишається складною. Тривають жорсткі протистояння за відновлення контролю над кордоном», – заявив він. «Коли обстріли здійснюються не з боку державного кордону, для придушення вогню противника може бути задіяна артилерія Збройних сил України», – додав він.

Раніше МЗС України заявило, що українські сили не обстрілювали, не обстрілюють і не будуть обстрілювати територію Росії.

Державний департамент США також заявляє, що дані Москви щодо нібито обстрілів російської території українськими силовиками «не є переконливими».

«Перший телеканал» перекручує інформацію про роботу місії ОБСЄ в Луганську

Інформуючи про відновлення роботи місії ОБСЄ в Луганську, «Перший канал» Росії зауважує, що «відкривати вогонь по житлових кварталах у присутності ОБСЄ явно не в планах українських силовиків… Доповідати про свої спостереження в Луганську місія ОБСЄ розпочне у найближчі години, але чи вплинуть їхні звіти на ситуацію в місті – велике запитання».

Перший російський, як й інші ЗМІ Росії, ні слова не кажуть при цьому про щоденні обстріли житлових кварталів міст і селищ Донбасу проросійськими сепаратистами. Цей канал також ставить під сумнів роботу самої місії ОБСЄ на сході України, хоча представники офіційної Москви заявляють про нібито довіру до неї.

Та й інформація «Першого каналу» про нібито спокій в Луганську та околицях в цей час не є правдивою, бо надійшли повідомлення про викрадення сепаратистами чотирьох міліціонерів, 160 виїздів швидких допомог, 9 поранених, одного вбитого в місті.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG