Доступність посилання

ТОП новини

З травня з полону бойовиків звільнено 50 заручників – керівник переговорної групи


Жінка тримає фото свого сина, полоненого бойовиками
Жінка тримає фото свого сина, полоненого бойовиками

З травня по сьогоднішній день з полону бойовиків так званих «Донецької народної республіки» та «Луганської народної республіки» звільнено 50 осіб.

Про це сьогодні повідомив керівник переговорної групи про звільнення захоплених сепаратистами заручників генерал-полковник Володимир Рубан. За його інформацією, на даний час у полоні перебуває близько 200 людей.

Рубан зазначив, що полонені – громадські активісти та військовослужбовці Збройних сил – були звільнені шляхом складних переговорів з лідерами «ДНР» та «ЛНР», які оголошені Україною терористичними угрупованнями, та з окремими польовими командирами бойовиків на Донбасі.

За словами генерала, українські заручники були звільнені не за гроші, в окремих випадках було здійснено обмін українських заручників на захоплених силами АТО бойовиків.

Рубан заявив, що одним з головних завдань переговорної групи є роз’яснення угрупованням сепаратистів на Донбасі загальноприйнятих у світі правил поводження з військовими полоненими, неприпустимість катувань та насилля над ними.

За словами визволених полонених, їх у перший день після захоплення побили, весь час утримували в душовій кімнаті і знущалися психологічно.

XS
SM
MD
LG