Доступність посилання

ТОП новини

Батальйон «Донбас» показав свої безпілотники


Батальйон «Донбас» показав свої безпілотники
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:21 0:00

Батальйон «Донбас» показав свої безпілотники

В останній бойових операціях батальйону «Донбас» було знищено два танки сепаратистів. Виконати бойову операцію українським військовим допомогла безпілотна авіація. Бійці зазначають, що така техніка не лише може врятувати сотні життів, але й значно допомагає у бою.

«Безпілотна авіація сьогодні просунулася досить далеко. Ми у режимі онлайн можемо бачити сили суперника і коригувати свої дії. Саме завдяки коригуванню координат через безпілотник у бою нам вдалося знищити ворожу техніку», – розповідає Радіо Свобода доброволець «Донбасу» з позивним Мальбер.

Головна перевага безпілотної авіації, наголошують військові, тактична розвідка. На екрані можна відслідковувати пересування ворога і під час бою. Командир батальйону «Донбас» Семен Семенченко зазначає, що про таку перевагу командування Збройних сил і АТО знає, але такою технікою не допомагає.

«Ми неодноразово у Києві зверталися з проханням допомогти конкретно безпілотниками. Поки нас не чують», – зазначає комбат.

Подібну техніку використовують і сепаратисти. Однак, на одному зі збитих безпілотників проросійських бойовиків бачили і окремі потужності для перевезення зброї чи боєприпасів. Відтак військові не відкидають версії про ймовірну допомогу сепаратистам саме такою технікою.

XS
SM
MD
LG