Доступність посилання

ТОП новини

ЄС поки що може розширити другий пакет санкцій проти Росії – прем’єр Швеції


На саміті ЄС, який наразі триває у Брюсселі розширять другий пакет санкцій проти Росії, але третього рівня швидше за все не буде. Про це в інтерв’ю Радіо Свобода сказав прем’єр-міністр Швеції Фредрік Райнфельд.

«На цій зустрічі ви побачите другий рівень санкцій: розширення списку, вочевидь, одинадцяти нових імен, здебільшого, лідерів сепаратистів в Україні. Наш уряд висував умову: дати 72 години для виконання низки умов. Якщо цього не сталося, то будемо переходити до суворіших санкцій, до третього рівня. Однак, з огляду на незгоду багатьох європейських столиць, вочевидь, будуть тільки дискусії, та, можливо, додавання нових осіб до (існуючого) списку», – зазначив Райнфельд.

Наразі у Європейській раді розглядають українська питання.

Лідери ЄС 27 червня висунули вимогу до президента Росії Володимира Путіна щодо реалізації програми деескалації напруженості в Україні. У проекті заяви липневого саміту зазначено, що необхідні заходи не було реалізовано повною мірою. Проект заяви розглядатимуть увечері в четвер на позачерговому саміті лідерів ЄС, і він може зазнати суттєвих змін, зазначає Bloomberg. Офіційно переговори стартують о 19:00 за київським часом у Брюсселі.

XS
SM
MD
LG