Доступність посилання

ТОП новини

«Якщо зараз не зупинити агресивну політику Путіна, він піде далі» – Ґрібаускайте


Президент Литви Даля Ґрібаускайте
Президент Литви Даля Ґрібаускайте

ЄС має запровадити санкції проти Росії, які б передбачали, зокрема, зупинку поставок військових озброєнь та технологій до цієї країни. Про це заявила президент Литви Даля Ґрібаускайте, відповідаючи на питання Радіо Свобода перед початком засідання Європейської ради у Брюсселі. На ньому розглядається питання запровадження нових санкцій проти Росії.

Литовська президент зауважила також, що вона познайомилася з доказами участі Росії у військовому конфлікті на сході України. Їх лідерам ЄС напередодні саміту передав український уряд.

«Я довіряю українському уряду і тим фактам, які вже всім доступні. Тому ми, країни Балтії, дуже відкрито та жорстко підтримуємо, щоб ця ситуація була відображена відповідним чином у наших документах (документах Європейської ради – ред.)», – наголосила Даля Ґрібаускайте.

Вона також зауважила, що на її думку санкції проти Росії з боку ЄС уже запізнюються. «Санкції, які вже запізнюються, які б стосувалися зупинки поставок озброєнь, технологій, тощо, до Росії, поки що не запроваджені. Але це обов’язково потрібно робити, тому що, якщо агресивна політика Путіна не буде зупинена, він піде далі», – заявила Даля Ґрібаускайте.

ЄС неодноразово заявляв, що у разі подальшої ескалації Росією конфлікту на сході України, проти неї запровадить санкції третього рівня, йшлося про секторальні санкції.

XS
SM
MD
LG