Доступність посилання

ТОП новини

Полонений офіцер зі збитого Ан-26 повідомив дружині, що його готові обміняти


Полонений офіцер зі збитого Ан-26 повідомив дружині, що його готові обміняти
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:42 0:00

Офіцер ППО з Житомира Сергій Мордвинов, якого 14 липня захопили бойовики, зателефонував своїй дружині Любові і повідомив, що бойовики готові його обміняти. Втім, сепаратисти хочуть зробити це лише за посередництва професійних переговірників. Про це кореспонденту Радіо Свобода розповіла сама Любов Мордвинова. За її словами, чоловік за ці дні зміг зателефонувати їй кілька разів.

«Спочатку, ще тоді він подзвонив і сказав, що скинути вантаж з повітря не вдалося, тому вони розвантажаться із землі і злітатимуть. А через кілька годин чоловік зателефонував знову і попросив, щоб я не хвилювалася, бо з ним усе добре. Попросив передати це батькам і сказав, що у нього розряджається телефон», – розповіла Любов.

Про полон чоловіка Любов Мордвинова дізналася зі ЗМІ. Офіційно їй про це ніхто не повідомив. Жінка збирається звертатися з офіційними листами в усі можливі інстанції і вимагати, щоб ситуацію не замовчували, а її чоловіка почали визволяти з полону якнайшвидше.

14 липня на Луганщині бойовики збили військово-транспортний літак Ан-26. Російський канал LifeNews опублікував відео допиту офіцера, якого було взято в полон 14 липня в районі селища Довжано-Нікольське в Луганській області. На запитання, чи розуміє він, що зараз чинить українська армія на сході України, полонений відповідає: «Я цілком усвідомлюю, що відбувається. Я клятву даю один раз. Я займаюся тим, після чого совість мені дозволить далі жити».

XS
SM
MD
LG