Доступність посилання

ТОП новини

Кличко звернувся до Путіна з вимогою звільнити льотчицю Надію Савченко


Мер Києва Віталій Кличко вимагає від президента Росії Путіна звільнити українську льотчицю Надію Савченко, яка перебуває в СІЗО в Воронежі. Про це Кличко заявив в ефірі «Радіо Свобода».

«Я звернувся з офіційним листом до президента Росії з вимогою звільнити Надію Савченко», – сказав Кличко. Водночас, додав він, відповіді від Путіна поки не отримав.

Народний депутат від УДАРу Оксана Продан з декількома іншими депутатами та правозахисниками відлетіли до Росії, щоб сприяти визволенню української льотчиці.

Надія Савченко, офіцер-льотчик, брала участь в антитерористичній операції як доброволець і потрапила в полон до сепаратистів на сході України в середині червня. Минулого тижня з’ясувалося, що вона перебуває під вартою в Росії. Там її звинуватили у причетності до загибелі під Луганськом російських тележурналістів, які, нелегально прибувши на територію України, у складі групи бойовиків висвітлювали їхній напад на українських військових. Українська влада заявляє, що Савченко викрали сепаратисти на Донбасі і потім передали російській владі. В Україні порушили кримінальну справу про викрадення Надії Савченко.

XS
SM
MD
LG