Доступність посилання

ТОП новини

Андріївський узвіз треба перекривати на вихідні, а зараз він схожий на базар – Кличко


Київський міський голова Віталій Кличко планує перекрити рух транспорту по Андріївському узвозі на вихідні дні, щоб забезпечити вільний рух пішоходів і зменшити пошкодження старовинної бруківки. Про це він заявив в ефірі Радіо Свобода.

Також, за його словами, у майбутньому будуть встановлюватися болларди, щоб вулицею мали дозвіл пересуватися тільки мешканці, спеціальні служби та люди з відповідним дозволом. Ще однією нагальною проблемою є забезпечення узвозу громадським обслуговуванням.

«Рух, торгівля та сервісне обслуговування ― це ключові питання, які розглядались на нараді. І найближчим часом планується крок за кроком виконувати доручення стосовно вирішення цих проблем», – заявив мер.

Також він зазначив, що це план збереження лише однієї вулиці, а в Києві таких дуже багато, тому починати треба якнайшвидше.

Остання реконструкція Андріївського узвозу була 2 року тому, і тоді було витрачено майже 70 мільйонів гривень. Проте після трагічних подій у центрі Києва, вулицею почав активно рухатися транспорт, через що старовинна бруківка щодня руйнується.

XS
SM
MD
LG