Доступність посилання

ТОП новини

Умови тримання Савченко в СІЗО не викликають нарікань – російський омбудсмен


Фото: tsn.ua
Фото: tsn.ua

Уповноважений із прав людини в Росії Елла Памфілова відвідала українську льотчицю Надію Савченко в слідчому ізоляторі Воронежа. На зустрічі з журналістами омбудсмен зазначила, що приїхала до Воронежа для того, щоб ознайомитися з ситуацією затримання і подальшого тримання в слідчому ізоляторі громадянки України Надії Савченко.

«Умови тримання Савченко у мене не викликають нарікань. У неї також немає претензій. При цьому затримана озвучила мені низку побажань, які я в рамках своєї компетенції постараюся виконати», – сказала Памфілова.

Проте озвучувати прохання Савченко омбудсмен відмовилася, пославшись на те, що бесіда була особистою і розкривати її зміст некоректно.

В середині червня військова льотчиця Савченко була захоплена сепаратистами в зоні проведення АТО. Пізніше з'ясувалося, що вона перебуває під вартою в Росії. Там її звинуватили в причетності до загибелі під Луганськом російських тележурналістів, які, нелегально прибувши на територію України, у складі групи бойовиків висвітлювали їх напади на українських військових.

Російські слідчі стверджують, що Савченко затримали після того, як вона сама в'їхала до Росії «без документів під виглядом біженки». Українська влада заявляє, що Савченко викрали терористи на Донбасі, і потім передали російській владі. В Україні порушили кримінальну справу про викрадання Савченко. Суд Новоусманського району заарештував Савченко до 9 вересня. Її утримують у СІЗО Воронежа.

XS
SM
MD
LG