Доступність посилання

ТОП новини

Уряд створив комісію для розслідування причин катастрофи «Боїнга-777»


У авіакатастрофі на Донеччині загинуло 295 людей, 17 липня 2014
У авіакатастрофі на Донеччині загинуло 295 людей, 17 липня 2014

В урядову комісію для з’ясування обставин катастрофи літака Боїнг-777 «Малайзійських авіаліній», яка сталася на Донеччині увійшли представники усіх органів влади. Про це повідомив віце-прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час термінового брифінгу в уряді.

«За дорученням прем'єр-міністра створена урядова комісія, в яку увійшли всі органи влади, які покликані забезпечити організацію пошукових робіт, рятувальних робіт, всі інші процедури, які передбачені міжнародним і внутрішнім правом для того, щоб розслідувати і усвідомити те, що відбулося на території повітряного простору України».

За словами Гройсмана, до цієї комісії увійшов і міністр закордонних справ Павло Клімкін, в.о. генерального директора «Украероруху» Дмитро Бабейчук та голова Державної служби з надзвичайних ситуацій, яка організовує рятувально-пошукову операцію.

Як повідомив радник керівника МВС Антон Геращенко, пасажирський літак бойовики збили зенітно-ракетним комплексом «Бук», отриманим з Росії.

У РБНО не виключають, що «Боїнг-777» могли збити з Росії.

Бойовики угруповання «ДНР», яке Україна визнала терористичною організацією, на своїх акаунтах у соцмережах писали сьогодні про те, що збили ще один український літак. Після цього низка російських ЗМІ повідомила, що сепаратисти збили ще один український військовий літак.

Згодом, після того, як стало відомо, що це був збитий пасажирський лайнер, сепаратисти почали відкидати свою причетність до цього.

Так званий «прем’єр» угрупування «ДНР» Олександр Бородай заяив, що у сепаратистів немає засовів ППО, які можуть збити пасажирський літак. Сепаратист вважає, що це «провокація української сторони».

Зв’язок наземних служб у Києві та Ростові з авіалайнером компанії Malaysia Airlines, зник о 16:20. Літак впав у Торезі Донецької області.

XS
SM
MD
LG